Adidas legger restlager fra Yeezy-kolleksjonen ut for salg

20/05/2023 07:50

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sportsklærgiganten droppet samarbeidet med Ye i oktober etter at han kom med støttende fordømmelser mot jøder.

Adidas vil gjenoppta salget av noe av Yeezy-kolleksjonen, som de har brent inne med etter at de droppet samarbeidet med rapperen Ye (aka. Kanye West) i oktober.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ye er også kjent under navnet Kanye West.

Inntektene fra salget vil bli donert til veldedighet, skriver Adidas.

Adidas lanserte først Yeezy-sko tilbake i 2015 etter å ha samarbeidet med den kjente rapperen.

Sportsklærgiganten begynte å gjennomgå samarbeidet med Ye i oktober etter at han hadde på seg en T-skjorte med teksten 'White lives matter' på et moteshow i Paris.

Begrepet er den amerikanske høyresidens kontroversielle svar på Black Lives Matter-bevegelsens kamp for svarte rettigheter.

Deretter ble Ye utestengt fra sosiale medier Twitter og Instagram for å ha truet jøder.

Bruddet med Ye har gitt Adidas Yeezy-sko verdt 1,3 milliarder euro, skriver Reuters.

I en pressemelding setter Adidas-sjef Bjørn Gulden ord på hvorfor sportsklærgiganten har valgt å selge seg ut av varelageret.

– Vi mener at dette er den beste løsningen. Den respekterer designene som er opprettet og skoene som produseres. Det er den beste løsningen for våre ansatte, det løser et lagerproblem og vil ha en positiv effekt på lokalsamfunnene våre, sier han.

Inntektene fra salget doneres til veldedige organisasjoner som arbeider mot diskriminering, inkludert rasisme og antisemittisme.

– Det skal ikke være plass i idretten eller i samfunnet for hat av noe slag. Vi er fortsatt opptatt av å kjempe mot det, sier Bjørn Gulden.

Dette er første gang noen av skoene kommer i salg igjen. Produktene har vært utilgjengelige for kunder siden Adidas avsluttet partnerskapet med Ye i oktober 2022.

Verdien av Yeezy-sko i videresalgsmarkedet har skutt i været siden Adidas sluttet å produsere og selge dem. Noen modeller har mer enn doblet seg i pris.

Yeezy-produkter fra gjenværende lager vil bli solgt igjen i slutten av mai.