Advarer Apple-fans: IPhone 15-svindlere på spill

12/09/2023 06:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple-fans advares.

Hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det. Dette gjelder absolutt når det kommer til såkalte 'forhåndsbestillinger' for iPhone 15. Det er for tiden svindlere som prøver å dra nytte av lanseringen av den nye iPhonen for å lure Apple-fans.

De lokker deg med det faktum at du kan få tak i iPhone 15 på forhånd. Dette er imidlertid ikke tilfelle, sier Cybersecurity-eksperter hos Kaspersky ifølge Mirror.

Ofte presentert som et "eksklusivt" tilbud, lurer disse svindelene ofrene til å gi fra seg betalings- eller bankopplysninger i tillegg til personlig informasjon (f.eks. navn, telefonnummer eller til og med adressen).

Kaspersky hevder at når folk sender inn denne private informasjonen, slipper svindlerne med dataene sine og pengene sine – og selvfølgelig mottar ingen en iPhone.

En lignende svindel lover også brukere sjansen til å vinne iPhone 15 hvis de betaler en liten avgift for å delta i en konkurranse, men igjen får ofre ingenting tilbake.

Kaspersky anbefaler at du alltid bør verifisere selgere på nettet, spesielt hvis det er et forhåndsutgitt produkt eller en gave.

Dette betyr å sjekke offisielle nettsteder (som Apples nettsted) og gjøre litt ekstra research på det nettstedet, for eksempel å se på anmeldelser og søke etter navnet på sosiale medier.

Hvis du er interessert i å få iPhone 15, er det beste alternativet å vente, siden Apple ennå ikke har annonsert den nye smarttelefonen.

Det vil sannsynligvis skje ved Apple-lanseringen 12. september, hvor du vil kunne kjøpe eller forhåndsbestille den nye enheten enten direkte fra Apple eller fra en offisiell mobiloperatør.

Det er ennå ingen informasjon om hvordan iPhone 15 vil se ut, men ryktene sier at den sannsynligvis vil ha en ny type strømkabel som vil forlate den berømte Lightning-porten til fordel for USB-C.

Andre tillegg kan inkludere en skjerm med mindre rammer, et forbedret kamera med bedre zoom og et design laget av slitesterk titan.