Advarer brukere om oransje prikk på iPhone

14/08/2023 14:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En TikTok-bruker advarer om en oransje prikk på iPhone.

TikTok-bruker @mrjamienyland har sendt følgerne sine i panikk ved å dele en video som advarer dem om å "søke hjelp" hvis de ser en oransje prikk øverst på iPhone-skjermen.

Selv om advarselen kan høres litt dramatisk ut, er den absolutt verdt å undersøke – eller tilbakevise – spesielt hvis du vurderer å skaffe deg den nye iPhone 15, skriver LADbible.

Den oransje prikken forventes å fortsette i neste versjon av iOS.

"Hvis du ser denne oransje prikken på telefonen din, få hjelp veldig raskt," skriver @mrjamienyland i teksten til TikTok-videoen og fortsetter:

"Hvis du ser en oransje prikk (som denne øverst) på iPhonen din, betyr det at noen lytter til deg. Det har vært over hele nyhetene, og faktisk er den oransje prikken en advarsel fra Apple om at noen bruker mikrofonen din uten din tillatelse.

"Hvis du ikke har noen apper åpne og prikken fortsatt er der, så er det noen som spionerer på telefonen din og lytter til samtalene dine. Så hvis du ser denne oransje prikken, slå av telefonen umiddelbart og søk hjelp."

En person svarte: «Jeg begynner virkelig å bli redd nå», mens en annen la til: «Jeg er så redd», og en tredje skrev: «HVA?!?».

Mange av hans følgere påpekte imidlertid – helt korrekt – at prikken ikke nødvendigvis betyr at noen lytter, den indikerer bare at en av telefonens apper bruker mikrofonen.

"Det betyr bare at mikrofonen din er aktiv, ikke at noen lytter," svarte en TikTok-bruker.

"Det betyr bare at mikrofonen er i bruk," sa en annen, mens en tredje skrev: "Det betyr ikke at noen hører på deg, det betyr at en app bruker mikrofonen din eller nylig har brukt den."

Disse ser ut til å være riktige, som Apple skriver følgende på nettsiden sin: En oransje indikator betyr at mikrofonen brukes av en annen app på din iPhone.

Denne indikatoren vises som en oransje firkant hvis alternativet Differensiere uten farge er slått på. For å aktivere Differensiere uten farge, gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Skjerm og tekststørrelse.'

Du har kanskje også lagt merke til en liten grønn prikk i øvre høyre hjørne av skjermen.

«En grønn indikator betyr at enten kameraet eller både kameraet og mikrofonen brukes av en app på din iPhone,» står det på Apples nettside.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.