Advarer: Disse appene må du slette

02/03/2023 09:14

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sikkerhetsfirmaet advarer mot mer enn 20 millioner Android-nedlastinger.

Som mobilbruker må du være klar over mange farer. Tidligere denne uken annonserte elektronikkgiganten Power at det nylig har vært en betydelig økning i svindelrapporter, men det er også rapporter om falske programmer som prøver å lure uskyldige ofre.

En rapport fra Dr. Web, et selskap som jobber med mobil- og datasikkerhet, viser at det med jevne mellomrom dukker opp falske apper, skadevare og trojanere. Det skriver Dagbladet.

Nylig avslørte selskapet et tosifret antall trojanere som snek seg inn på smarttelefonen til et offer og forsøkte å lure en person til å klikke på falske lenker og overlevere personlig informasjon.

«Flere av disse falske appene framstod som investeringsprogrammer. Gjennom den kunne brukerne angivelig investere penger i aksjer og kryptomarkeder», skriver Dr. Web.

I stedet ble brukere lokket til å oppgi personlig informasjon. Ifølge Dr. Webb har tre av disse appene til sammen mer enn 20 millioner nedlastinger på Android Play Store.

Situasjonen forverret seg da belønninger plutselig forsvant og brukerne i stedet satt igjen med ingenting, skriver selskapet.

To andre programmer, "Lucky Habit: Health Tracker" og "WalkingJoy", begge med 5 millioner nedlastinger, hadde lignende funksjoner som det forrige programmet, og nettstedet ser det ut til at programmene er koblet sammen.

Appene er fjernet fra Play Store, men har du en av dem installert på telefonen din, bør du med andre avinstallere dem med en gang.