Advarer hundeeiere: Populære leker kan være dødelige for hunden din

15/07/2023 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En hund mistet nesten livet etter å ha lekt med denne populære leken.

Lokis eier skjønte først at noe var galt da hunden på mystisk vis ble syk etter å ha lekt og deretter nektet å spise.

Hunden fra Wolverhampton ble raskt fraktet til sykehus, hvor veterinærene gjorde en overraskende oppdagelse.

To tennisballer i magen.

Lokis bekymrede eier Amy sa imidlertid at hun raskt visste at noe var galt etter at de var ferdige med å spille Lokis favorittspill. Dette er skrevet av The Sun.

"Det var ikke før Loke nektet å spise og begynte å bli syk at vi skjønte at noe var galt. Han var fortsatt aktiv og leken, men det så ikke ut som at Loke skulle gå uten mat," sa hun.

Det ble raskt nødvendig med en akuttoperasjon der veterinærer klarte å fjerne begge ballene fra Lokis mage.

Veterinær Catherine Burke, som behandlet Loki på dyrehospitalet, sa at han var veldig heldig som oppdaget ballene da de gjorde det. Dette er skrevet av The Sun.

"Lokis situasjon var et spørsmål om liv og død - uten operasjon ville han sannsynligvis ha dødd. En av ballene satt seg fast i magen hans, og hindret ham i å holde maten nede," sa hun.

Catherine brukte også hendelsen til å advare andre om farene tennisballer kunne ha på kjæledyrene deres.

"Størrelsen på tennisballer, og måten de spretter på, betyr at det er en risiko for at ballen kan sette seg fast bak i halsen på hunden din og få den til å kveles. Hvis dette skjer, prøv å holde deg rolig, og hvis det er trygt. for å gjøre det, kan du prøve å fjerne det med munnen," sa hun og la til:

"Men det kan være veldig glatt og vanskelig å fjerne. Hvis du ikke kan fjerne det, kontakt veterinæren din umiddelbart for en nødavtale. Tennisballer er dekket av et filtlag; som ser ut som gulgrønn fuzz og er også slitende, dvs. at den har en sandpapirlignende effekt. Over tid kan den slite på hundens tenner, forårsake smerte og tyggevansker."

I stedet for tennisballer anbefales leker og baller spesialdesignet for hunder, da det er mindre sannsynlig at disse faller fra hverandre når de tygges.

Det beste er å finne en ball som er så stor at hunden ikke klarer å svelge den eller få den ned i halsen.