Advarer mot å pakke populær gjenstand i kofferten din: Mer enn 20 000 blir konfiskert årlig

03/08/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er viktig å være oppmerksom på å ikke pakke denne dingsen i kofferten.

Det er mange utfordringer knyttet til flyreiser, og mange reisende blir ofte møtt med en kompleks labyrint av prosedyrer og bagasjeregler som de ikke helt forstår.

Mange er uforberedte og usikre på hva som er tillatt i kofferten og håndbagasjen, noe som kan føre til frustrasjon, forsinkelser og inndragning.

Og faktisk er det en helt spesiell ting du ikke er klar over, at du ikke under noen omstendigheter må pakke i kofferten.

Det er strengt forbudt å ha pakket en powerbank i innsjekket bagasje, som du ikke har tilgang til under reisen.

Flyselskapet Avinor konfiskerer mer enn 20 000 powerbanks på årsbasis, og årsaken til dette er ganske enkel:

«Powerbanker inneholder litiumbatterier som kan selvantenne. Disse batteriene produserer sitt eget oksygen når de brenner og er derfor vanskelige å kontrollere», sier seniorrådgiver sikkerhet i Avinor, Ole Folkestad, i en pressemelding der de oppfordrer folk til å ikke pakke disse i innsjekket bagasje.

«Når en passasjer sjekker inn, inngår de en kontrakt med flyselskapet ved å svare på om de har med seg farlig gods. Ved å frakte batterier i innsjekket bagasje bryter de denne kontrakten, og dermed loven», sier han videre.

Dette betyr imidlertid ikke at du må klare deg uten powerbanken mens du er på farten, men du må bare huske å pakke den i håndbagasjen i stedet.

Skulle det oppstå brann under en flytur, har personalet noen helt spesielle bagger som gjør at de kan få situasjonen under kontroll.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.