Advarer mot jordbær

18/07/2024 22:07

Yvonne Thomsen

Nyheter
Politiet advarer mot svenske jordbær

Jordbær-selgere har lenge opplevd at kundene ønsker å kjøpe lokale bær, men nå virker det som om det ikke er kun smaken som er viktig. I vårt naboland Sverige opplever flere og flere at kundene også er bekymret for noe annet.

– Tidligere spurte kundene om jordbærene var svenske. Nå tror folk at jordbærene mine er kriminelle. Det er de ikke, men det blir et problem når det er slike sammenhenger andre steder, sier en selger utenfor Uppsala til Expressen.

Bekymringen skyldes nemlig at politiet har uttalt i mediene at det kan være en tilknytning mellom bær-produsenter og bær-selgere og kriminell aktivitet.

Tidligere denne sommeren slo nemlig det svenske politiet til mot flere virksomheter som har tilknytning til gjenglederen Ismal Abdo som også kalles «Jordgubben». Målet var å avdekke den ulovlige pengestrømmen mellom salg av jordbær og organisert kriminalitet som finansierer narkotika, menneskehandel, drap og drapsforsøk.

Det er bakgrunnen til at politiet i Sverige nå advarer mot kjøp av de svenske bærene.text

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.