Advarer om TikTok-trenden: Det er farlig

30/12/2022 09:31

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trenden har blitt sett minst 2,9 milliarder ganger.

«Dermaplaning», en ny skjønnhetstrend blant kvinner, går for tiden viralt på sosiale medier.

«Dermaplaning» betyr barbering av hele ansiktet – alt fra panne til hake.

Videoene som har blitt delt viser kvinner som barberer ansiktene sine, hvorpå de snakker om fordelene med et hårløst ansikt.

Dette er angivelig fordi huden ender opp med å se "gjennomsiktig" ut som glass og blir glatt.

Men ifølge Carina Elisabeth Carlsen, influencer og rådgiver ved Norsk likestillingssenter, er ikke trenden uproblematisk.

Det er ikke selve barberingen hun protesterer mot, men måten budskapet presenteres på, da det ikke presenteres som et valg men heller som «det er derfor du må barbere deg».

"Alle disse kroppstrendene skaper ny usikkerhet rundt egen kropp og helt naturlige ting som kroppshår. Det er potensielt farlig og skadelig, både psykisk og fysisk," sier Carina Elisabeth Carlsen til TV 2.

Carina innrømmer da at hun selv har skammet seg over hårveksten, noe som har ført til komplekser.

Hun hevder at problemet stammer fra sosiale medier, men spesielt TikTok.

"TikTok er ekstremt gode på algoritmer. Når du blir utsatt for noe nok ganger, tror du til slutt at det er normen og gjør alt du kan for å passe inn. Det er farlig og noe vi alle bør være klar over. Når du er 12-13 år gammel, du er ikke nødvendigvis så kildekritisk. Ting jeg lærte og internaliserte som tenåring, sliter jeg fortsatt med å avlære i voksen alder."

Ifølge B.T., som har vært i kontakt med Erik Obitz, har dr. med, spesialist i dermatologi og grunnlegger av DermoCosmetic, må du være veldig forsiktig med trenden.

Hvis du gjør dermaplaning, må du håndtere det riktig.

"Du skraper bort det øverste, døde hudlaget. Laget som beskytter oss mot blant annet allergier og infeksjoner. Du bryter ned hudbarrieren, og derfor kunne jeg godt tenke meg at du kunne skade huden, som gror med arr. ," sier Erik Obitz til B.T.