Advarer om varmesjokk: "Vær oppmerksom"

03/10/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan bli en varm høstferie.

Reisenettstedet Flysmart24 melder at for de som bestemmer seg for å reise til Gran Canaria i høstferien kan det bli en svett tur.

Ifølge nettstedet skal det vare en uke.

Det ble utstedt et oransje varsel i denne forbindelse, med temperaturer på opptil 36 grader i løpet av dagen, for eksempel rundt Maspalomas, Lanzarote og Fuerteventura.

Kort tid senere mandag ble det røde varselet justert til gult da temperaturene nådde et høydepunkt på 34 grader i samme region.

- Vær oppmerksom, hold deg oppdatert med den siste værmeldingen. Moderate skader på mennesker og eiendom kan oppstå, spesielt for de som er sårbare eller i utsatte områder, heter det i varselet hos værtjenesten Meteoalarm.

Dagtemperaturene på Gran Canaria er vanligvis rundt 25 grader.

Også Portugals Madeira-øygruppe er under gul advarsel på grunn av ekstrem varme.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.