Advarsel: Alvorlige konsekvenser

29/12/2023 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå advarer de mot dette.

I desember ble det påpekt av DinSide at man ikke skal kaste fettrester fra ribbe og pinnekjøtt i vasken eller toalettet.

Nå advarer Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) om økende problemer knyttet til uønskede gjenstander i renseanleggene.

- Det er lett å le av pratet om hva som skal i do og hva som ikke skal dit, men det er faktisk ramme alvor. Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal i toalettet. Så enkelt er det. Alt annet skal håndteres som avfall, sier Kjetil Lein, kommuneingeniør og visepresident i NITO, i en pressemelding.

I forbindelse med julestria understreker NITO viktigheten av å unngå å kaste diverse materialer i toalettet, da dette skaper betydelige utfordringer for avløpssystemet, utover det som oppstår som følge av normal slitasje og bruk.

Det skriver DinSide.

Kommuneingeniøren påpeker mangfoldet av uønskede gjenstander som tidligere har blitt oppdaget i renseanleggene.

Dette inkluderer alt fra juletrepynt, kondomer, leketøy og fjernkontroller til smykker, klær, vaskekluter, verktøy og golfballer. Listen omfatter også mer uventede elementer som førerkort, levende fisk, narkotika og gifteringer.

Videre understreker Lein, at tette rør i private hjem kan medføre umiddelbare kostnader. Uansvarlig håndtering av avløpsanlegg påfører også kommunen betydelige ekstrakostnader.

Det er derfor av stor betydning å være oppmerksom på hva som kastes i toalettet, spesielt i perioder med økt belastning som julen.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.