Advarsel for hundeeiere: Dette kan koste hundens liv

15/10/2020 22:28

Emma

Nyheter
Med høsten kommer en fare som du kanskje ikke er klar over kan være veldig farlig for din kjære firbente venn.

Bladene endrer farge og faller av trærne - som gjør de mange fruktene som sitter på frukttrærne. Plommer, epler og pærer faller av frukttrærne og lander i hagene og i naturen rundt Danmark. Det er nettopp disse fruktene som kan være farlige for hundene. Det er ifølge TV 2, som har snakket med Dyrevernsetaten, som står bak advarselen.

Når hundene løper bort med sprø haler og snute i bakken, møter de lett de søte falne fruktene - og det er her det blir farlig. Mange hunder blir fristet og spiser derfor fruktene, og faktisk er det flere farer forbundet med dette.

I verste fall kan det koste liv

Når de fallne fruktene ligger på gresset begynner de å gjære, og derfor risikerer hundene alkoholforgiftning ved å spise dem. Spesielt små hunder og raser labrador og golden retriever - som er kjent for å spise alt og helst i store mengder - kan være veldig farlig også. Små hunder trenger ikke å ha en veldig stor mengde alkohol før det påvirker dem mye, og hvis en stor hund spiser en stor mengde gjæret frukt, får de også en stor mengde alkohol.

I verste fall kan hunder dø av alkoholforgiftning, men de kan også risikere permanent skade på indre organer.

Det er ikke bare faren for alkoholforgiftning som lurer, det er også risiko for at hundene kan bli stukket av en veps når de spiser frukten - fordi den søte frukten også tiltrekker seg sultne veps. Hvis en hund blir knivstukket i nakken, kan den ha luftveiene lukket og kan være dødelig for den.

Det er derfor kallet til hundeeiere er klart og klart - "Rydd opp i hagen og bli kvitt disse fruktene." Sier Rikke Lee fra dyrevelferdsavdelingen under intervjuet med TV 2.

Hvis du er den heldige eieren av en firbent venn, så er det også en god idé å være klar over at 1. oktober er også en viktig dato for deg. Du kan lese mer om dette nedenfor.