Advarsel om juletyveri: Vær årvåken!

20/12/2023 05:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Nå kommer de med advarsel om tyveri i julen.

Fremtind forsikringsselskap uttrykte tidligere bekymring over en økning i antall tyverisaker. Nå oppfordrer Gjensidige folk til å være ekstra forsiktige i juleperioden, spesielt med tanke på lommetyver.

Lene Hasler, en representant fra Gjensidige, informerer om at lommetyver kan angripe når som helst og hvem som helst. Hun advarer om at selv om alle er potensielle ofre, er det en tendens til at tyvene retter seg mot personer med redusert evne til å passe på eiendelene sine.

Dette kan inkludere eldre og funksjonshemmede, stressede småbarnsforeldre og berusede personer på vei hjem fra byen.

Det skriver DinSide.

- Uavhengig av om du er i London, Barcelona eller Trondheim er mitt råd å være på vakt om du befinner deg i typisk utsatte områder. Offentlige steder med mye folk og trengsel, som for eksempel (jule) markeder, kafeer, holdeplasser og kollektivtransport, er populære mål for lommetyver verden over, forteller Lene Hasler, forretningsutvikler og reiselivsekspert i Gjensidige.

Eksperten fremhever også at lommetyver ofte opererer i grupper, og at tyveriet sjelden er tilfeldig. Derfor er det viktig å være ekstra årvåken og ta forholdsregler for å unngå å bli et offer for juletyveri.

Du kan lese om Haslers tips her.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.