Advarsel til alle Google Chrome-brukere: Ikke klikk på disse meldingene

17/10/2023 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kriminelle prøver å lure Google Chrome-brukere med popup-svindel.

Selv om det kan virke fristende å klikke på popup-meldinger som ber deg installere nettleseroppdateringer, bør du tenke deg om to ganger.

Ifølge eksperter på nettsikkerhet er disse meldingene en ny form for nettsvindel der kriminelle prøver å få tak i din personlige informasjon, passord og kredittkortinformasjon.

Både brukere av Google Chrome og andre populære nettlesere som Firefox og Microsoft Edge kan bli påvirket av popup-svindel.

Ifølge sikkerhetsselskapet Proofpoint har en hackergruppe kalt TA569 utnyttet falske nettleseroppdateringer i mer enn fem år – og nå er det et nytt angrep i omløp.

Meldingene ser ut til å komme fra troverdige kilder og etterligner de samme popup-vinduene du normalt forventer å se fra nettleseren din. Det er imidlertid et bedrageri, skriver Mirror.

Proofpoint forklarer: "For en tilfeldig bruker ser det fortsatt ut som det samme nettstedet de hadde tenkt å besøke, og ber dem nå om å oppdatere nettleseren."

For å beskytte deg selv er det viktig at du kun installerer offisielle nettleseroppdateringer. Google Chrome vil aldri be deg om å oppdatere nettleseren din via en popup-side.

I stedet skjer oppdateringene gjennom nettleserinnstillingene.

Du kan aktivere automatisk oppdatering gjennom innstillingsmenyen, som vil installere den nyeste versjonen av nettleseren uten at du trenger å klikke på en popup-side eller laste ned noe mistenkelig.

Tilsvarende oppdateringer skjer automatisk i nettlesere som Firefox, Brave og Edge.