Afterski-kaos: Urin, spy og fulle folk

02/04/2024 12:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ski, øl, høy musikk og glade mennesker. Tusenvis bruker helligdagene som en mulighet til å delta på ville afterski-fester.

Det har etter hvert blitt for mye for hytteeierne i skiområdet Hafjell. Det skriver Dagbladet .

Spesielt er det den ikoniske baren Gaiastova som er vert for dans, men de festivalaktige scenene har blitt for mye for flere av de andre skigjestene.

«Akkurat nå synes jeg at påsken på Hafjell er blitt litt mindre hyggelig. Gaia er kaos, barnehagen er en arena for horder av fulle ungdommer fra tidlig morgen, lydsjekk slik at hytta rister under frokosten, og søppel som flyter. Du kan bare slippe søvnen. Er det sjarmerende eller trist?» står det på listen fra en av hytteeierne i en lokal Facebook-gruppe. 

Urin og oppkast og fulle ungdommer med høyttalere i løypa gjør at flere av hytteeierne i området reiser tidligere hjem, eller holder seg helt borte, i påskeuka. 

Spesielt om kveldene, når de feststemte ungdommene drar hjem, beskriver hytteeierne som «veldig ubehagelig».

Daglig leder for baren Gaiastova, Steffen Eggesvik, tar imidlertid kritikken med opphøyet ro. 

«Du finner ikke andre dager med flere smil samlet på ett sted i området. Jeg forstår at det er lett å synliggjøre de negative konsekvensene av en stor forsamling av feststemte mennesker, men vi tror det er tusenvis flere positive, sier Gaiastova-sjefen.

Ifølge bareieren prøver de å ta hensyn til de andre skigjestene ved å stenge utekonsertene allerede klokken 18, og vakter i området sørger for at de glade gjestene kommer seg trygt hjem.