Agnes Kittelsen åpner opp: "Jeg har vært redd"

18/03/2023

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Selv har hun følt på frykt.

Agnes Kittelsen, 43, er en av Norges mest profilerte skuespillerinner. Nå er hun tilbake for tredje sesong av NRK-serien Exit, om de kyniske milliardærene i finansverdenen som sniffer kokain og kjøper prostituerte.

Mye av handlingen dreier seg om en kvinne i livet til en finansmann, og Kittelsens karakter Hermine er en viktig karakter. 

Hermine blir fysisk og følelsesmessig misbrukt av mannen sin, Adam, og skuespillerinnen Agnes forteller Se og Hør hvordan hun bringer minner og erfaringer til rollen. 

- Jeg har ikke vært utsatt psykisk vold i nære relasjoner, men jeg har vært redd. Så da bruker jeg det emosjonelle minnet, og setter det inn i situasjonen med den karakteren. Å være menneske er å føle et stort spekter, og så må man bruke de følelsene i de situasjonene der rollen trenger det, forklarer Kittelsen.

Før filmingen hørte hun på intervjuer med mennene serien var basert på og leste historier fortalt av kvinner i livet hennes. Det skriver Se og Hør.

Det var en rørende opplevelse som 43-åringen håper å formidle på riktig måte. 

- Det er mørkt, men jeg tenkte ikke så mye på det før vi fikk tilbakemelding fra en del av de kvinnene som har opplevd det selv. Da gikk det opp for meg at dette er noen sine historier. Hermine er bygget på tre ulike kvinners historier, og det ligger et ansvar i det. Det er viktig å behandle det med respekt, og prøve å finne troverdighet i det.

I løpet av serien gjennomgikk Kittelsens karakter stor utvikling da hun prøvde å bryte opp med mannen sin, og skuespillerinnen innrømmer at jobben til tider var veldig vanskelig. 

- Hermine begynner på et sted der hun har en oppfatning av hvordan verden ser ut, og hvem hun er, også slutter det på et helt annet sted. Det er en drøm for en skuespiller å få spille et slikt strekk, men det er utfordrende fordi det er lite å kjenne seg igjen i. Det er veldig voldsomme situasjoner, og det er litt vanskelig, forteller skuespilleren.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.