Angelina Jolie går hardt ut mot Brad Pitt midt i juridisk kamp

14/07/2023 18:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Angelina Jolie og Brad Pitts juridiske kamp om deres franske vingård har intensivert med Jolies juridiske team som kaller Pitt et "petulant barn".

Paret kjøpte en kontrollerende eierandel i Château Miraval i Sør-Frankrike i 2008. Denne uken sa Jolies tidligere investeringsselskap Nouvel i en ny rettssak innhentet av PEOPLE at Pitt "har vært engasjert i en hevngjerrig kampanje for å dominere og plyndre vinvirksomheten som paret hadde bygget og eid sammen".

Nouvels advokater skrev at Pitts investeringsselskap Mondo Bongo har samme 50 prosent eierskap av Château Miraval som Nouvel.

"Som en likeverdig eier nyter Pitt nøyaktig de samme rettighetene og forpliktelsene som Nouvel - verken mer, intet mindre," heter det i den nye registreringen.

"Opphisset over at Jolie solgte Nouvel til Stoli i stedet for ham, har Pitt opptrådt som et surt barn, og nektet å behandle Nouvel som en likeverdig partner i bransjen."

Pitt ønsket angivelig å kjøpe Jolies eierandel i vingården og har tidligere snakket om lidenskapen hans for virksomheten. "Jeg er en bonde nå," sa Pitt til Wine Spectator tilbake i 2014.

«Jeg elsker å lære om landet og hvilken åker som passer best for hvilken drue, dramaet i september og oktober: Plukker vi i dag? Hvor er sukkernivåene? Hvordan er surheten? Det kommer til å regne? Det har vært en skolegang for meg.»

"Jeg liker å rydde i skogen og gå på land." Imidlertid sa Jolies juridiske team denne uken at 59-åringen er 'en skuespiller, ikke en vinmaker. Han handler i illusjoner, ikke skitt og druer.

"I løpet av årene han angivelig 'bygde' virksomheten, filmet og dukket han opp i dusinvis av filmer, for ikke å nevne utallige reklameopptredener, jetting-setting [sic] rundt om i verden for filmpremierer og delta på Hollywood-fester," den fortsetter.

"Mens han uten tvil besøkte vingårdene for å beundre arbeidet til de franske arbeiderne som faktisk gjorde virksomheten vellykket, er Pitt ingen vinkjenner."

Rapporten hevder også at Pitt "plyndret" virksomheten, og brukte millioner av dollar i fortjeneste på "useriøse prosjekter", inkludert oppussing av et platestudio.

Paret har vært separert siden 2016.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.