Apple med advarsel: Oppdater din iPhone nå!

25/07/2023 19:42

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oppdateringen anbefales for alle brukere.

Apple har nettopp gitt ut iOS 16.6 sammen med en advarsel om å oppdatere umiddelbart. Grunnen til denne presserende oppdateringen er at iOS 16.6 fikser så mange som 25 sikkerhetsfeil på iPhone, hvorav to allerede blir utnyttet av hackere.

Blant feilene som er fikset i iOS 16.6 er 11 i kjernen av iPhone-operativsystemet og åtte i WebKit, en nettlesermotor utviklet av Apple og brukt i nettleseren Safari. Det skriver Forbes.

Apple gir ikke mange detaljer om hva som er løst i iOS 16.6. Dette for å la så mange iPhone-brukere som mulig oppdatere før hackere kan få tak i informasjonen.

Men iPhone-produsenten sier: "Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere."

Foto: Skjermbilde

iOS 16.6-oppdateringen kommer bare to uker etter utgivelsen av iOS 16.5.1 (c), som er Apples andre «Rapid Security Response»-oppdatering.

Sikkerhetsforsker Sean Wright uttaler at feilene som er fikset i iOS 16.6 er «ganske alvorlige sårbarheter». Derfor er det en god idé å oppdatere til iOS 16.6 nå hvis mulig.

Han sier at det ikke er behov for panikk, men «oppdater så snart som mulig».

Hvis du har "Automatiske oppdateringer" slått på, kan det ta litt tid før iOS 16.6 når enheten din. Dette betyr at du selv må se etter oppdateringen i 'Innstillinger' for å sikre optimal sikkerhet.

iOS 16.6-oppdateringen er tilgjengelig for iPhone 8 og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 3. generasjon og nyere, iPad 5. generasjon og nyere, og iPad mini 5. generasjon og nyere.

Apple har også gitt ut iOS 15.7.8 og iPadOS 15.7.8 for eldre enhetsmodeller.

Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering og last ned og installer iOS 16.6 nå for å beskytte iPhone.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.