Apple sender ut advarsel etter sikkerhetsfeil

27/10/2023 09:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nettstedet overrasket over hvor mange sikkerhetsfeil Apple fikser i sin siste oppdatering.

Onsdag kveld slapp Apple den første store oppdateringen til iOS 17, som ble lansert i september.

iOS 17.1 kommer med en rekke nye funksjoner og feilrettinger. Kanskje viktigst, Apple har fikset et stort antall sikkerhetsfeil.

Nettstedet Apple Insider mener tallet er overraskende høyt med tanke på at det allerede er sluppet noen mindre oppdateringer før denne, så her er det bare å oppdatere så fort som mulig.

AirDrop over Internett

En ny funksjon i iOS 17.1 er at filoverføringer via AirDrop nå kan fullføres over mobil eller Wi-Fi hvis du beveger deg utenfor rekkevidden til personen du deler med.

Du trenger med andre ord ikke lenger være i nærheten av noen hvis du sender dem et stort antall filer.

Hvis du bruker Apple Music, kan du nå favorittsanger, album, spillelister og artister, og dette vil til syvende og sist påvirke musikkanbefalingene du mottar. I tillegg vil sangforslag vises nederst på alle spillelister.

Lommelykt indikator

Alle som har en iPhone med en «dynamisk øy», altså det interaktive kamerahullet øverst på skjermen, får nå den nye lommelyktindikatoren som ble introdusert i den første iOS 17-versjonen.

Tidligere var det begrenset til iPhone 15 Pro og 15 Pro Max. Når det gjelder låseskjermen, er det en innstilling som heter «shuffle photos» som viser et sett med bilder i tilfeldig rekkefølge gjennom dagen.

I iOS 17.1 vil du nå kunne velge et spesifikt album her, i stedet for å måtte velge bilder manuelt.

Apple Watch får dobbelttrykk

I tillegg til iPhone og iPad har Apple også gitt ut oppdateringer for både Apple TV, HomePod, Mac og Apple Watch.

Med watchOS 10.1 får eiere av den nye Apple Watch Series 9 og Ultra 2 tilgang til den nye Double Tap-funksjonen, som gjør det mulig å kontrollere klokken uten å berøre skjermen.

Står du med hendene fulle av bolledeig, kan du for eksempel svare på et innkommende anrop ved å trykke to ganger raskt med pekefingeren og tommelen på klokken.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.