Arrogant russisk strategi har overrasket britisk forsvarssjef

04/05/2022 08:14

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sjokkerende etterretningssvikt og utrolig arroganse har hindret Russland i å nå sine mål, sier admiralen.

Lederen for Storbritannias væpnede styrker, Tony Radakin, kritiserer skarpt Russlands krigsinnsats i Ukraina.

På et møte i London kalte han russernes strategi "sjokkerende" og "arrogant" og sa at det hadde overrasket ham hvor dårlig landets styrker ser ut til å gjøre.

Det skriver avisen The Wall Street Journal.

– Beslutningene deres blir sjelden bedre, og de blir faktisk verre. Vi har blitt overrasket over hvordan Russland har håndtert dette, sier han.

Ifølge forsvarssjefen var det Russlands plan om å invadere Ukraina og ta kontroll over landet innen 30 dager. Han la til at dette ikke lyktes på grunn av "sjokkerende etterretningssvikt og utrolig arroganse" fra russernes side.

«Uansett hva deres siste fase er, ser det markant annerledes ut nå enn det gjorde i begynnelsen,» sa Radakin.

– Vi forventet et mye mer sammenhengende angrep fra Russland.

Ifølge den britiske forsvarssjefen sliter russerne fortsatt med å koordinere de ulike grenene av landets væpnede styrker.

Radakin påpeker også at Russland allerede har lidd et taktisk nederlag i Ukraina, og tvinger landet til å skifte fokus til den østlige Donbas-regionen.

Han fremhever den mer enn 60 kilometer lange militære konvoien, som i krigens åpningsdager stoppet utenfor Kiev, som en spesiell ydmykelse for russerne.

"Ideen om at du kan gå tom for drivstoff når du bare er 160 kilometer inn i Ukraina er litt bisarr," sa han.

Ifølge forsvarssjefen ser Russlands kampanje i donbas allerede "utrolig risikabelt og utrolig forhastet ut".

Tony Radakin mener president Vladimir Putin har direkte ansvar for offensiven. Dette er bekymringsfullt fordi den russiske presidenten ifølge ham fremstår som en autokratisk leder som blir mer og mer isolert.

På møtet i London sa Radakin også at Russlands ambisjon om å presse NATO tilbake «har mislyktes». Forsvarsalliansen har «aldri vært sterkere», sier han.