Atle Antonsen gjør comeback

19/03/2023 21:55

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det bekrefter Warner Bros. Discovery.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride til VG.

Denne sesongen av «Kongen Befaler» var programlederen Bård Ylvisåker.

– Det er jo litt kjedelige omstendigheter å overta rollen under, når alle vet at førstevalget var Linn Skåber. Men jeg er megahappy med å være tredjesortering og takket ja på flekken, sa Bård Ylvisåker i en kommentar da det ble kjent at han erstatter Antonsen.

Men nå er Atle tilbake.

Han ble fjernet fra programmet etter at den norsk-somaliske samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali anmeldte ham for hatytringer i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23.

Saken ble senere henlagt på grunn av bevistilstanden. Politiet ville opprinnelig tiltale Antonsen etter straffelovens § 185, første ledd, den såkalte rasismeparagrafen.

Statsadvokat Ingelin Hauge bestemte imidlertid at saken må henlegges.

Denne avgjørlsen ble påklaget, men riksadvokaten tok også en endelig avgjørelse om å henlegge saken.

Hatem Ben Mansour, Lederen for Antirasistisk senter, reagerer på comebacken.

– Jeg tenker det er litt dårlig håndverk av Discovery å i det hele tatt tenke at dette er en god idé. Ønsker man å ha et godt omdømme, eller ikke? Det er mitt spørsmål her, sier Mansour til TV2.no

Han tror komikerens tilbakekomst kan være ubehagelig for folk med minoritetsbakgrunn.

– Jeg tenker nok at folk med minoritetsbakgrunn ikke kommer til å ha noe særlig lyst til å delta i dette programmet, noe som vil være ganske ekskluderende av Discovery.