Avblåser jakt: Løven er nemlig en....

21/07/2023 14:13

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Politiet har innstilt jakten.

Det var ikke en løve, men et villsvin som forårsaket panikk i Berlin og Brandenburg. Dette ble bekreftet av både Kleinmachnow kommune og Brandenburg-politiet, som nå har slått alarm om en løs løve i området. Både borgermesteren i Kleinmachnow, Michael Grubert (SPD), og politiet har bekreftet at det ikke lenger er noen fare.

Tidligere denne uken ble det meldt om en løve på frifot, noe som førte til en intensiv jakt på dyret. Men etter omfattende søk og analyse av videoopptakene som først utløste alarmen, er det nå fastslått at det mistenkte rovdyret faktisk var et villsvin.

– Vi er ganske sikre på at det ikke er en løve, sa Grubert på en pressekonferanse fredag, ifølge Bild.de. Denne uttalelsen ble støttet av politiet, som bekreftet at all leteinnsats ikke hadde gitt noen indikasjon på en løve.

Denne konklusjonen kommer etter at en rekke eksperter uttrykte tvil om det virkelig var en løve. Blant skeptikerne var Berlins dyrelivsekspert Derk Ehlert.

Denne hendelsen har vakt oppsikt i området, men med denne avklaringen kan innbyggerne i Berlin og Brandenburg nå puste lettet ut. Det er ikke lenger noen løve på frifot - bare et villsvin som har klart å skape ganske mye oppstyr.