Avslørt: Så lenge trodde Putin krigen ville vare

05/12/2022 08:04

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nye dokumenter avslører at den russiske siden forventet en spesielt kort affære i Ukraina.

Krigen i Ukraina har vart litt mer enn 9 måneder. Det er lenge, og en sluttdato er nok ikke rett rundt hjørnet heller - dessverre.

Flere eksperter har gjentatte ganger påpekt at krigens lengde har overrasket Russland, som hadde forventet noe helt annet.

Men hva var Russlands forventninger?

Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI) kan avsløre detaljer om den russiske planen for Ukraina før invasjonen som tenketanken har fått tak i.

Det skriver Sky News.

Dokumentene er angivelig signert av Vladimir Putin selv. Disse dokumentene sier at Russland hadde planlagt å ta over Ukraina om 10 dager, og deretter annektere hele landet i august.

Som du vet, er dette langt fra tilfelle. RUSI sa at bare en liten brøkdel av russiske tjenestemenn var klar over hele planen for invasjonen.

Nestledere for avdelinger i det russiske militæret var uvitende om planen om å invadere og okkupere Ukraina før noen dager før invasjonen begynte, og taktiske militære enheter mottok ikke ordre før timer før invasjonen skulle begynne.

Dokumentene avslører også at Russland planla å erobre Ukrainas kraftverk, flyplasser, vannforsyninger, sentralbanken og parlamentet.

Sist, men ikke minst, fikk russiske spesialstyrker i oppgave å drepe toppen av den ukrainske ledelsen.

Basert på disse dokumentene har planen ikke gått som forventet - langt ifra.