Bare noen få nordmenn er klar over det: Din norske p-skive er ugyldig i Tyskland

04/08/2023 14:12

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange vil nok bli overrasket over å få en bot, selv om parkeringsskiven er utgått i Tyskland. Men bruker du norsk parkeringsskive er det grunn nok til å få bot.

Hvis du planlegger å kjøre og parkere i Tyskland, er det viktig å være klar over de spesifikke reglene og forskriftene som gjelder for bruk av parkeringsskiver (P-skiver).

Den tyske lovgivningen er veldig spesifikk om hvordan en p-skive skal se ut og brukes, og derfor er den ordinære danske p-skiven faktisk ikke gyldig, og dette kan gi bot i Tyskland må den hvite pilen på en parkeringsskive settes på en linje, ikke et mellomrom.

I tillegg må parkeringsskiven i Tyskland settes til neste påbegynte halvtime.

Det er også viktig å huske å fjerne eller dekke til din danske parkeringsskive når du parkerer i Tyskland. Kun den tyske parkeringsskiven skal være synlig. Dette for å unngå forvirring eller mulige bøter.

Slik kan du få en gratis tysk parkeringsskive

Du kan laste ned og skrive ut en tysk parkeringsskive online. Husk å skrive den ut i riktig størrelse og farge for å sikre at den er i samsvar med tyske forskrifter.

Nedenfor kan du se hvordan den tyske parkeringsskiven ser ut:

Del 1 av en tysk p-skive

Del 2 av en tysk p-skive

Den tyske p-skiven fungerer ved å plassere den runde delen med tiden bak den blå delen. Deretter vrir du på skiven slik at riktig tid er i hullet i den blå delen.

Elektroniske P-skiver i Tyskland

Hvis du foretrekker å bruke en elektronisk parkeringsskive i Tyskland, må den godkjennes av tyske myndigheter.

Den skal også kunne stille seg inn til begynnelsen av neste startet halvtime etter at motoren har stoppet.