Barn spiste surt godteri: Nå blir alle advart

17/06/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det fikk skumle konsekvenser for gutten, nå advarer de mot dette.

Godteri er noe av det beste barn vet. Spesielt syrlige søtsaker er en hit, men selv om for mye sukker ikke er bra, er det andre farer med syrlige søtsaker også.

Foreldre blir nå advart om sure slikkepinner etter at en ung gutt fra New Zealand fikk brannskader på tungen etter å ha spist en slikkepinne.

Sjokkerende bilder av barnets brannskader ble lagt ut på sosiale medier, som viser lag av tungen hans med blemmer på grunn av produktets høye syreinnhold.

Sikkerhets- og førstehjelpstjenesten CPR Kids la ut bildene og sa at de håpet å spre bevissthet om de potensielt farlige slikkepinner.

«Surt godteri-emballasje foreskriver ofte at barn under 4 ikke skal spise godteriet, og at inntak av flere slikkepinner raskt kan forårsake «midlertidig irritasjon av sensitive tunger og munner»», skrev CPR Kids, ifølge New Zealand Herald.

Foto: Facebook

Det er ikke kjent hvilket merke barnet på bildet konsumerte, men CPR Kids sa at merker som Warheads og TNT er mye konsumert over hele New Zealand.

Etikettene informerer på forhånd om at man ikke bør innta for mange sure slikkepinner på grunn av syreinnholdet.

Ifølge tannleger bør du – uansett alder – helt unngå å spise sure slikkepinner.

Det er ikke rapportert om lignende tilfeller i Norge ennå, men det kan være lurt å være oppmerksom ved inntak av syrlige søtsaker.