Bekrefter: Syklist død

14/07/2023 11:52

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 25 år gamle syklisten mistet livet i en forferdelig ulykke.

Hyllesten har strømmet inn for den vest-australske syklisten Connor Lambert etter at han døde på tragisk vis i en treningsulykke i Belgia onsdag.

Bunbury-beboeren, opprinnelig fra Irland, ble påkjørt av en lastebil på treningsturen etter å ha reist til Europa for å veilede et junior-Perth-basert konkurrerende sykkellag kalt X-Speed. Han døde på stedet.

Hans plutselige død sendte sjokkbølger gjennom Vest-Australias tette sykkelmiljø, og han blir nå hyllet av lokale klubber og World Tour-ryttere Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) og Luke Durbridge (Jayco AlUla). Det skriver CyclingNews.

"Jeg vil også bare si at vi mistet en veldig god fyr i går, en rytter fra WA, kalt Connor Lambert. Jeg vil sende mine gode vibber og tanker til familien hans og hele WA-sykkelmiljøet, spesielt siden en ganske liten samfunnet, men det er som en stor familie, og jeg er virkelig knust over å høre nyhetene," la Hindley til i et intervju etter løpet på etappe 11 av Tour de France.

Hindley, som for tiden ligger på tredjeplass i Tour de France, delte også en historie på sosiale medier med et bilde av duoen som raste mot hverandre i sine yngre år.

"Det var et privilegium å kjenne deg og kalle deg en venn," skrev Hindley i bildeteksten. Connor Lambert, en ivrig konkurransesyklist gjennom årene, spilte en stor rolle i å trene og veilede unge syklister som en del av South West Academy of Sport (SWAS), som han begynte i i 2011.

Han var 25 år gammel.