Betydelig vending i «Madeleine McCann»-saken

18/09/2023 10:30

Sofie

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Det har skjedd en betydelig vending i Madeleine McCann-saken.

Tyske Helge Busching er omtalt som politiets nøkkelvitne i Madeleine McCann-saken.

Det er angivelig informasjonen hans som fikk myndighetene til å fokusere på Christian Brückner, som siden 2020 har vært mistenkt for å ha kidnappet den tre år gamle jenta tilbake i 2007.

Busching stod frem sommeren 2023 og ga et intervju til den tyske avisen Bild der han avslørte en rekke sjokkerende påstander om sin tidligere venn, Brückner.

Han innrømmet blant annet at de begge begikk småkriminalitet i Portugal, hvor de bodde samtidig.

Mest oppsiktsvekkende hevdet Brückner at Busching angivelig hadde innrømmet å ha kidnappet Madeleine McCann.

Denne uttalelsen kastet nytt lys over den årelange etterforskningen som har skapt mye oppmerksomhet i både Tyskland og Storbritannia.

Men nå ser saken ut til å stå i fare for å falle fra hverandre, skriver The Sun ifølge Dagbladet.

Kilder, sitert av The Sun, sa: "De sier at Helge B trekker sitt vitnesbyrd. Han ble betalt mye penger for å gjenta uttalelsen i en tysk avis, og nå trekker han seg. Det viser hvilken type mennesker du har med å gjøre og med deres troverdighet som vitner."

Det er en betydelig vending i en sak som har blitt fulgt av hele verden i mange år.

Madeleine McCann forsvant sporløst fra hotellrommet sitt i Praia da Luz, Portugal, i mai 2007 mens foreldrene hennes, Kate og Gerry McCann, spiste middag på en restaurant i nærheten.

Helge Busching hadde i en periode mistet kontakten med Christian Brückner, men de to skal ha støtt på hverandre ved en tilfeldighet på en musikkfestival i Spania i 2008.

Her begynte de å snakke om Madeleine McCann-saken, og ifølge Busching sa Brückner mens han var under påvirkning av alkohol: "Hun skrek ikke."

Busching hevder at denne uttalelsen fikk ham til å tro at Brückner hadde noe med Madeleines forsvinning å gjøre.

Han forsøkte flere ganger å varsle tysk og britisk politi om Brückner og videoopptak, men følte at han ikke ble hørt. Verken tysk politi eller Scotland Yard har så langt kommentert Buschings påstander.

Først i 2020 meldte tysk politi Christian Brückner som hovedmistenkt i saken. Brückner bodde i Portugal fra 1995 til 2007 og ble sett flere ganger i området rundt Praia da Luz.

Mistanken dreide seg om ham, delvis på grunn av rapporter om at bilen hans hadde blitt sett i nærheten av hotellrommet der Madeleine McCann forsvant.

Selv om tyske myndigheter tidligere har uttalt at de er «helt sikre» på at Brückner er gjerningsmannen bak Madeleines forsvinning, har det aldri blitt tatt ut tiltale mot ham.

Han har hele tiden benektet enhver innblanding i saken.