Bevæpnet gjerningsmann har tatt gisler: Krever flere millioner kroner

10/03/2023

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vitner har hørt skudd på et apotek, der en væpnet gjerningsmann har tatt gisler og krever flere millioner kroner i løsepenger.

En større politiaksjon pågår for tiden ved et apotek som ligger i sentrum av den tyske byen Karlsruhe nær Stuttgart i det sørvestlige Tyskland, hvor en mulig væpnet kriminell har tatt gisler og krever en stor sum med løsepenger.

Dette er skrevet av flere danske og tyske medier.

Ifølge Stuttgarter Zeitung har den ennå uidentifiserte gjerningsmannen tatt minst to gisler på apoteket, og han skal angivelig kreve et åttesifret millionbeløp i løsepenger.

Politiet vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte antall gisler eller størrelsen på løsepengene.

Ifølge TV2 hørte vitner på stedet skudd fra apoteket, og ifølge den tyske avisen er gjerningsmannen bevæpnet med skytevåpen, men dette er ikke bekreftet av politiet, som er massivt til stede.

De forsøker for tiden å forhandle med gjerningsmannen som de har kontakt med, og politiet har understreket at innbyggere i området ikke umiddelbart er i fare, men beboere oppfordres likevel til å holde seg unna området, som også er sperret av.

Myndighetene har gjort en nærliggende skole tilgjengelig for de innbyggerne som ikke kan få tilgang til hjemmene sine på grunn av blokaden.

I tillegg til politiet er det flere ambulanser og utrykningskjøretøy på stedet, akkurat som statspolitiets såkalte 'innsatsstyrke' skal være på stedet.

Politiets forhandlere er også til stede.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.