Biden advarer mot potensielt russisk angrep på Polen

18/10/2023 08:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Biden advarer.

USAs president Joe Biden har utstedt en sterk advarsel om at Polen kan bli Russlands neste mål dersom USA avslutter sin støtte til Ukraina.

Under et intervju på CBS-programmet «60 Minutes» understreket Biden at å avslutte bistanden til Ukraina kan utløse en kjedereaksjon som fører til en konflikt mellom Russland, NATO og USA.

Biden var tydelig på risikoen hvis USA trekker støtten til Ukraina.

«La oss forestille oss hva som vil skje. La oss si at vi stopper, så vil Russland okkupere Ukraina og gå inn i Polen eller Hviterussland. Da er vi i krig. Vi, USA, er i krig," advarte Biden.

Hans kommentarer kommer på et tidspunkt da det er økende motstand i den amerikanske kongressen mot å fortsette å støtte Ukraina.

Presidenten understreket at Russlands inntreden i Polen vil signalisere begynnelsen på en krig mellom Russland og NATO, inkludert USA.

Dette er et scenario Kreml har antydet en stund, inkludert omtale av et potensielt angrep på Polen og til og med "ødeleggelsen av Warszawa på få minutter".

Under det samme intervjuet forsikret Biden at den amerikanske regjeringen vil fortsette å støtte både Ukraina og Israel parallelt.

For øyeblikket har Israel mottatt to hangarskip fra USA og kan snart starte en bakkeinvasjon av Gazastripen. Biden berørte også muligheten for at USA blir trukket inn i en annen konflikt, denne gangen med Kina.

Mens fokus er på Russland og Ukraina, indikerte presidenten at USA må være forberedt på flere utfordringer på den globale scenen.

Presidentens advarsel fungerer som en nøktern påminnelse om de høye innsatsene i de pågående spenningene mellom Russland og Ukraina, og hvordan USAs rolle i konflikten kan få vidtrekkende konsekvenser.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.