Bilekspert avslører dyr feil: Kan ødelegge motoren din

12/05/2024 20:18

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du denne dårlige vanen? Den kan bli kostbar for deg.

En bilmekaniker har advart sjåfører om at de risikerer å skade bilen sin hvis de jevnlig kjører med nesten tom tank.

Dette skriver Express.

Bladed Angel deler regelmessig videoer på sin YouTube-kanal og informerer bilister om hvordan de kan unngå å falle i vanlige feller som kan føre til dyre reparasjonsregninger.

Tom for drivstoff

I sin nyeste video uttalte Bladed Angel at det å kjøre en bil som nesten er tom for drivstoff, kan føre til langvarige problemer.

Han forklarer:

"Selv om [drivstoffmåleren] viser at tanken er tom eller til og med under tom, kan bilen fortsatt bevege seg. Det er imidlertid ikke nødvendigvis en god grunn til å fortsette med denne vanen, fordi det som skjer, er at bilens drivstoffpumpe sannsynligvis er ekstremt stresset, ettersom den forsøker å suge opp hver eneste dråpe."

Selv om stigende bensinpriser kan oppfordre bilister til å bruke hver dråpe drivstoff i tanken, kan dette frata noen deler av motoren drivstoff.

Slites raskere

Ikke bare kan dette føre til at kjøretøyet ikke fungerer korrekt, men hvis det skjer regelmessig, kan det få komponenter til å slites mye raskere.

Bladed Angel bemerket at dette problemet kan føre til at økonomisk bevisste bilister ender opp med å strande når de forsøker å starte bilene sine.

Bladed Angel anbefalte at bilister alltid bør fylle opp kjøretøyene sine når en advarselslampe for drivstoff lyser.

"Det er best å kjøre med en fjerdedel av en tank eller mer, men hvis du virkelig ønsker å kjøre nært tom, bør du prøve å holde en åttendedel eller en tiendedel av en tank, så 10 til 15 prosent av drivstoffet ditt," forteller han og legger til:

"De fleste biler vil vanligvis vise deg en advarselslampe for drivstoff på dette tidspunktet, noe som oftest betyr at det er på det nest siste lille."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.