Bilister bruker dette trikset ulovlig triks for å unngå fotobokser

16/01/2024 05:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvis du blir tatt for å bruke det ulovlige trikset, har det store konsekvenser.

Det er ingen hemmelighet at det er flere morsomme ting i verden enn å pådra seg en fartsbot.

Nettopp av denne grunn er det flere sjåfører som aktivt prøver å finne måter å unngå bøter på, selv om høyre fot er litt for tung.

Mens noen rett og slett følger trafikkreglene - som alle burde gjøre - foretrekker andre å bruke utspekulerte metoder for å jukse fartskontroller - og en av dem har nå sett dagens lys.

Franske drivere bruker en metode som innebærer bruk av reflekterende klistremerker som selges online i forskjellige pakker.

Det skriver det franske mediet Lasemainedecastres.

Presentert som en nesten feilfri løsning mot fartskontroll, består disse klistremerkene hovedsakelig av et reflekterende materiale som minner om det som brukes på trafikkskilt og sikkerhetsutstyr.

Når et kamera i en fotoboks utløser blitsen, reflekteres lyset direkte tilbake mot kameraet, noe som forhindrer tydelig identifisering av nummerskiltet.

Men det er strenge straffer for de som prøver å jukse systemet. I henhold til den franske veitrafikkloven kan besittelse eller bruk av produkter som forstyrrer driften av hastighetskontrollsystemer føre til alvorlige straffer, inkludert:

  1. En bot på opptil 1.500 euro.

  2. Mulig kjøreforbud.

  3. I noen tilfeller inndragning av kjøretøyet.

Rettshåndhevelsesbyråer er veldig klar over denne praksisen og er opplært til å oppdage slike triks - selv i dagslys.

Så før du får gode ideer, ikke anta at det ikke er noen bakside til "mynten".

I stedet for å ty til ulovlige og risikable metoder, er det bedre å følge trafikkreglene og bruke lovlige alternativer for å kontrollere hastigheten.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.