Bilmerket Volkswagen: Stopper i 2030

18/06/2023 06:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fra 2030 skal det ikke mer.

Volkswagen-gruppen har bekreftet at merket Seat vil avslutte bilproduksjonen i Spania innen 2030. Men selv om bilproduksjonen stopper, vil SEAT-navnet fortsette som en mobilitetstjeneste som fokuserer på bildelingstjenester.

Tidligere denne måneden annonserte SEAT at de vil gi modellene Leon, Arona og Ibiza en ansiktsløftning. Dette skal bidra til å holde bilene konkurransedyktige i markedet i fem til seks år til. Etter dette vil imidlertid ikke Seat fortsette som et bilmerke, og de vil heller ikke fokusere på å bygge elbiler til privat bruk.

SEAT-navnet vil bli gjenopplivet, men denne gangen ikke som bilprodusent. I stedet skal den brukes til bildelingstjeneste, som vi kjenner her i Norge. Det rapporteres at Seat allerede tester denne nye mobilitetstjenesten i Barcelona.

Cupra er kommet for å bli

Det er verdt å merke seg at mens Seat gjennomgår denne transformasjonen, vil søstermerket Cupra, som ble etablert i 2018, forbli uberørt av Volkswagen-gruppen. Faktisk planlegger Volkswagen å utvide Cupras modellutvalg i de kommende årene.

På dette stadiet er det uklart hva denne restruktureringen vil bety for ansatte i Volkswagen-gruppen og spesielt i Seat. Med nedleggelsen av Seat som bilmerke er det usikkert om det blir noen oppsigelser.