Bjørnar Moxnes går av som leder

24/07/2023 09:19

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det bekrefter han i et Facebook-innlegg.

Jeg takker i dag for meg som leder av Rødt. Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, og det vil jeg si mer om, men først til sommerens store sak: Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for, skriver Moxnes på Facebook.

Rødt-lederen har vært under ild siden det kom frem at han tok solbriller fra en Gardermoen-butikk uten å betale for dem i juni.

Moxnes fremstilte det først som enkel forglemmelse. Han forklarte senere at han også fjernet lappen og la brillene i bagasjen. Flere uttrykte bred støtte til partilederen, mens andre krevde hans avgang.

I meldingen skriver han at det er to grunner til at han nå går av.

For det første ønsker jeg ikke at mine feil skal gå ut over mine nærmeste. Én ting er at jeg får høre det, noe helt annet er at dette går ut over de jeg er aller mest glad i.

Han beskriver sine kjære som «fritt vilt i sosiale medier og i det offentlige rom».

Jeg ønsker også å gjøre det jeg kan for at medlemmer og tillitsvalgte landet rundt skal få snakke om politikk. Sommerens mange oppslag om forskjellskrisa og matkøene viser at det er større behov for Rødt enn noensinne før. Vi står foran en valgkamp der Rødt stiller rekordmange lister, og der vi skal kjempe med nebb og klør for å holde høyresida unna makt i Kommune-Norge. Da må partiet ha fullt fokus på politikken.

Moxnes har vært leder i Rødt siden 2012 og ble også partiets første stortingsrepresentant i 2017.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?