Blir bak lås og slå: Nå er det noe nytt i Emilie Meng-saken

01/08/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 32 år gamle mannen som er siktet for drapet på Emilie Meng har frivillig valgt å sitte bak murene.

En 32 år gammel mann involvert i et av de mest profilerte drapene de siste årene har sagt ja til å forbli i varetekt. Saken gjelder drapet på 17 år gamle Emilie Meng. Mannens forsvarer, advokat Karina Skou, har bekreftet denne avgjørelsen overfor Ritzau.

Mannen har sittet i varetekt siden midten av april. Opprinnelig dreide saken seg om bortføring og voldtekt av en 13 år gammel jente fra Vestsjælland. Men etterforskningen førte raskt til at politiet koblet mannen med Emilie Meng-saken.

17. mai besluttet en dommer ved Retten i Næstved å utvide fengslingsgrunnlaget til også å omfatte Meng-saken samt en annen sak om voldtektsforsøk på en 15 år gammel ungdomsskoleelev i Sorø.

Etter reglene for forvaring i rettspleieloven skal retten minst hver fjerde uke vurdere om det fortsatt er grunnlag for å opprettholde forvaringen.

Siden rettsmøtet i mai har den 32 år gamle mannen frivillig fått forlenget varetektsfengslingen to ganger. I den siste varetektskjennelsen satte retten frist til 3. august, som er torsdag denne uken.

Og nok en gang har 32-åringen valgt å frivillig sitte i fengsel.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.