Blir billigere: Vinmonopolet senker prisene

11/11/2023 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå senker de prisen på 62 produkter.

1. november ble 62 Vinmonopolet-produkter satt ned i pris.

Listen viser 28 rødviner, 13 hvitviner, ti musserende viner, fire øl, tre roséviner, to musserende viner og to brennevin.

Sunniva Agnete Trøen, pressevakt hos Vinmonopolet, forklarer til DinSide at «novembersalget» skyldes at grossistene bestemmer salgsprisen på produktene deres.

- De har anledning til å justere prisen både opp og ned tre ganger i året. Dersom produktet skal ut av sortimentet har de også anledning til sette ned prisen hver måned. Produktene som nå er satt ned i pris skal altså selges ut fra grossistens lager og utgå fra sortimentet.

Da gjenstår spørsmålet, har forbrukerne revet "tilbuds"-produktene fra hyllene?

- Det er bare 62 av nærmere 37 000 produkter som har blitt satt ned i pris nå i november. Av disse er 16 utsolgt eller utgått, svarer Trøen.

Vinjournalist Ulf Dalheim skriver at det er mye å spare på flere viner.

- Det er mest penger å spare på en sørfransk magnum som får et prisavslag på 300 kroner. Men også fem andre musserende, ti rødviner og tre rødviner får prisen redusert med 100 kroner eller mer og bør være attraktive, skriver han på VinPuls' nettside.

Den fremheves også at to røde fra Gigondas i Rhône-dalen er 280 kroner billigere.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.