Boligekspert med smart triks: Sånn kjøler du ned hjemmet ditt i sommervarmen

13/07/2022 08:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En boligekspert har delt en rekke enkle triks som kan kjøle ned hjemmet ditt i sommervarmen.

Mange sliter med å holde hjemmene sine avkjølt i disse dager, når sommervarmen virkelig har tatt over Norge. 

Heldigvis er det en rekke gode triks som kan bidra til å kjøle ned hjemmet ditt. En boligekspert har delt flere triks på TikTok, som alle handler om å holde hjemmet ditt nedkjølt.

Han berører alt fra hvordan du best kan lage mat uten at det blir for varmt til å få en bedre natts søvn når soverommet er varmt.

Den eiendomsfyren, som boligeksperten kaller seg på TikTok, delte nylig en video der han deler en rekke tips om hvordan du holder deg selv og hjemmet ditt avkjølt i sommervarmen.

– Jeg vet ikke med dere, men jeg begynner å slite med varmen, så her er noen enkle måter å holde huset kjølig på, sier han i videoen, som har blitt sett mer enn 2,3 millioner ganger.

Fortell deretter om og vis frem en rekke triks som kan hjelpe deg med å holde hjemmet ditt kjølig. Blant annet understreker han at du bør rulle gardiner og persienner i løpet av dagen.

"Det høres kanskje dumt ut, men hold vinduene lukket og tegn gardinene dine. I løpet av dagen vil det holde varm luft ute," sier han.

"Og så må du sørge for at kjølig luft sirkulerer inne i huset, så fyll noen boller med vann og is. Skåler med vann og is vil kjøle ned huset - spesielt hvis du bruker en vifte."

Men hvis du må ha vinduene åpne, er det også en måte å gjøre det på som tilsynelatende minimerer varmen.

"Hvis du må åpne vinduene, åpne et par i begge ender av huset, da dette skaper et gjennomgående utkast. Også åpne takvinduer," sier han.

Det er mange som holder seg til å lage salater eller andre enkle retter når temperaturen stiger, men det er faktisk måter å lage mat uten å få for mye svette på pannen.

"Siden ovner skaper varme, prøv å lage mat ute. Det er best å bruke grill hvis du kan," sier han i videoen.

Videre har han også et flott tips for de som synes det er vanskelig å sove om natten fordi de er for varme.

"Du kan alltid ta sengetøyet ditt, legge det i en pose og kaste det i fryseren litt før du legger deg. Det høres sprøtt ut, men det kjøler sengetøyet ditt helt, og det er flott når du skal sove."

I tillegg anbefaler han også at du tenker på hvordan hjemmet ditt er opplyst.

"Halogenpærer skaper varme, så prøv å bytte dem ut med LED-pærer hvis du kan. En ekstra fordel er at de også bruker mindre strøm," sier han.

"Og slå av store apparater der du kan. Det kan hindre deg i å bli varm, da slike apparater også skaper varme."