Boris Johnson: Putin truet meg på telefonen

30/01/2023 08:05

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett vil det bare ta noen minutter".

I en ny dokumentar fra det britiske mediet BBC hevder Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson at Russlands president Vladimir Putin skal ha truet med å sende en rakett mot ham.

Trusselen skal ha kommet under en telefonsamtale kort tid før Russland invaderte Ukraina 24. Februar 2022.

– Han truet meg på et tidspunkt og sa: «Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett vil det bare ta noen minutter», eller noe sånt, sier Johnson i dokumentaren.

Johnson var statsminister i Storbritannia da Russland angrep Ukraina. Sammen med det meste av Vesten sto han bak flere sanksjonspakker mot Russland og Vladimir Putin.

Diskuterte Ukrainas NATO-medlemskap

– Jeg kunne utlede fra hans veldig avslappede tone at han virket litt likegyldig, og at han bare spilte på lag med mine forsøk på å forhandle, sier Johnson om telefonsamtalen med Putin.

Under telefonsamtalen hadde de to en diskusjon om Ukraina kunne bli medlem av den vestlige forsvarsalliansen NATO i nær fremtid.

«Han sa: 'Boris, du sier at Ukraina ikke vil bli med i NATO i nær fremtid,'» siterte Johnson den russiske presidenten.

"Hva mener du med den nærmeste fremtid?" fortsatte Putin, ifølge den tidligere statsministeren.

– Da sa jeg: "Vel, det kommer ikke til å bli med i nær fremtid. Og det vet du også," sa Johnson.

BBC-dokumentaren handler om det økende gapet mellom den russiske presidenten og den vestlige verden i årene før Russlands invasjon av Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er også med i dokumentaren, der han forteller om sine forsinkede forsøk på å bli med Ukraina til NATO før krigen brøt ut.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.