Flystyrt: To brannmenn har omkommet

29/07/2023 17:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et fly som ble brukt til å bekjempe skogbrann har styrtet med to redningsarbeidere ombord.

Et fly som ble brukt til å bekjempe skogbranner i Hellas har styrtet like utenfor Athen.

Timer etter styrten bekrefter greske myndigheter at to personer om bord er omkommet. Brannvesenet har ikke gitt ytterligere informasjon. 

Det greske luftforsvaret opplyser at de to er piloter fra luftforsvaret.

Dette skriver nyhetsbyråene Reuters og AFP, ifølge VG .

"Flyet styrtet under et oppdrag på øya Evia. Det var minst to personer om bord da flyet gikk ned i nærheten av landsbyen Platanisto", sier talsmann for redningstjenesten Yannis Artopios til nyhetsbyrået AP.

Ifølge statsmediet ERT skjedde ulykken ved byen Karystos på øya Evia ved Athen. 

Flere områder i Hellas har vært hardt rammet av skogbranner de siste dagene, blant annet på øyene Rhodos og Korfu.

En video publisert av greske medier viser det som antas å være det aktuelle flyet før det styrtet i bakken og eksploderte.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Et helikopter er på vei til ulykkesstedet, opplyser statskanalen ERT videre.

Evia er Hellas' nest største øy etter Kreta. Det ligger nord-nordøst for landets hovedstad Athen i Egeerhavet like ved fastlandet.

Til tross for flere historiske severdigheter er det beskjeden internasjonal turisme på øya. Det er mest kjent for å være et feriested for innbyggere i Athen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.