Burger King med vill nyhet: Fjerner alt kjøtt fra menyen

13/03/2023 13:36

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hva syntes du om en kjøttfri Burger King restaurant?

Fra 15. mars vil det kun være mulig å konsumere kjøttfrie burgere og plantebasert snacks, ost og bacon på Burger King på Rådhuspladsen i København, i Danmark.

Det opplyser den amerikanske hurtigmatgiganten i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å ønske gjester velkommen til vår første plantebaserte restaurant i Danmark. De siste ukene har vi i Sverige og Norge åpnet lignende konseptrestauranter med stor suksess, den danske restauranten er i mellomtiden den største av sitt slag i Skandinavia, sier burgerkjedens landssjef i Danmark, Carsten Lambrecht.

Det er Vegetarslakteren som i samarbeid med Burger King har utviklet den plantebaserte kyllingen og kjøttet som skal se og smake som ‘the real thing’.

Mens den plantebaserte osten er utviklet sammen med Violife.

– Ved å åpne en restaurant som kun serverer plantebaserte og kjøttfrie alternativer, får vi også en god mulighet til å teste produkter som ennå ikke er en del av vår tradisjonelle meny for vår videre produktutvikling og innovasjon i det plantebaserte segmentet, sier Carsten Lambrecht.

Konseptrestauranten vil være åpen i en måned, hvor det kun vil være mulig å konsumere plantebaserte versjoner av kjedens klassikere.

Restauranten åpner onsdag 15. mars kl. 10. De første 100 gjestene får en goodiebag med blant annet unike varer og rabattkort.