Den svenske burgerfavoritten feirer milepæl – og setter seg skyhøye mål.
Akkurat nå leser andre
Burgerbransjen koker – og kampen om kundene blir stadig tøffere. Midt i konkurransen velger en av Nordens største aktører å gire opp til maks.
Ifølge det svenske mediet Marcus Oscarsson har hamburgerkjeden Max nådd en historisk milepæl. De har åpnet sin restaurant nummer 200 – og samtidig avslørt en gigantisk plan for å vokse videre.
Milepæl i Gislaved
Den store markeringen skjedde da restaurant nummer 200 åpnet i Gislaved, midt i handelsområdet Smålandia.
Restauranten har plass til over 200 gjester, både ute og inne, og allerede før åpningen var 30 nye medarbeidere på plass. Flere stillinger skal fylles utover høsten.
Slik sprer de seg i Norden og Europa
Max har allerede rukket å bygge seg opp til 160 restauranter i Sverige, 26 i Polen, 8 i Norge og 6 i Danmark.
Les også
Viseadministrerende direktør Christoffer Bergfors kaller milepælen «enormt stor» – både for selskapet og familien bak. Men 200 restauranter er bare begynnelsen.
100 nye innen 2030
Kjeden har satt et nytt mål: Innen 2030 skal det åpnes ytterligere 100 restauranter.
Det betyr hele 300 Max-restauranter i løpet av fem år. Restaurantsjef Taha Javaid, som startet som deltidsansatt, lover å bygge en arbeidsplass preget av varme, fellesskap og muligheter for fremtidige ledere.
Max Burgers vokser i rekordfart og viser ingen tegn til å bremse. Fra småbyene i Sverige til utlandet – burgerkjempen har store planer, og neste stopp kan være rett rundt hjørnet.