Coop Extra og Rema 1000 tar tilbake upopulær ingrediens i ulike produkter

17/01/2023 08:53

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Krigen i Ukraina har gjort det vanskelig å få tak i ulike ingredienser.

DinSide har flere ganger skrevet at den utskjelte palmeoljen dukker opp i flere produkter igjen. Dette skjedde på grunn av mangelen på solsikkeolje forårsaket av krigen i Ukraina.

Alle store dagligvare butikker har sett seg nødt til å bruke palmeolje igjen i utvalgte produkter, og nå varsler Coop en ny runde med justeringer.

I en oversikt på egne nettsider gir de informasjon om 11 produkter som vil få alternative råvarer i den kommende perioden. I 6 av dem ble solsikkeolje erstattet med miljøsertifisert palmeolje.

- Det er ikke alle pakninger som rekker å endres, og dette betyr at for noen produkter vil innholdsdeklarasjonen en periode være feil. På grunn av dette ønsker vi å informere våre kunder og medeiere om hvilke produkter dette gjelder, skriver Coop på egen nettside.

Det var ikke bare Coop som så seg nødt til å bruke den utskjelte oljen igjen. Til og med Rema 1000, som siden 2014 har lovet å ikke selge produkter som inneholder palmeolje, har sett seg nødt til å invitere palmeoljen tilbake igjen.

- Det er et mål for Rema 1000 å unngå palmeolje i alle våre produkter, men når verdenssituasjonen er som den er skal vi være helt åpne og tydelige på hvilke produkter dette gjelder slik at kundene kan velge, sa Emilie Våge, Leder for samfunnsansvar og bærekraft hos Rema 1000, til DinSide.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.