Dårlige nyheter for NORMAL

02/09/2023 13:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ingen grunn til å heie på NORMAL akkurat nå.

NORMAL har havnet i en uheldig situasjon. Butikkjeden som handler med merkevarer importert fra EU og opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Nederland og Frankrike, har fått en betydelig økonomisk bot.

NORMAL har fått en negativ vurdering i form av et surt smilefjes og en samlet bot på 50.000 danske kroner, tilsvarende cirka 77.000 norske kroner, etter at Sundhedsstyrelsen har gjennomført en inspeksjon.

Det skriver B.T. gjennom Horsens Folkeblad og RetailNews.

Den betydelige boten og sure smilefjeset skyldes to påbud som Sundhedsstyrelsen måtte gi til butikkjeden.

De to påbudene

Det første påbudet gjelder NORMALs manglende kontroll over flere paller. Så mange som 500 paller med mat kunne ikke spores da Sundhedsstyrelsen besøkte stedet.

Det andre påbudet er at de eksterne lagrene tilknyttet kjeden ikke oppfyller kravene som er nødvendige for å lagre mat trygt. Dette gjaldt et lager i Skive og Lille Gedved.

Disse to påbudene har resultert i to bøter på henholdsvis 30.000 (ca 46 000 norske kroner) og 20.000 danske kroner (30.000 norske kroner). Torben Mouritsen, administrerende direktør i Normal-kjeden, har kommentert bøtene:

– Vi aksepterer boten og har rettet opp i situasjonen. Vi fortsetter å bruke eksterne lagre, men nå overholder vi både krav til godkjenning av matlagring og sporbarhet. Vi har implementert nye prosedyrer og situasjonen er brakt helt under kontroll, sier han til RetailNews.

Butikkjeden eier mer enn 500 butikker fordelt på de forskjellige landene som de opererer i.