Dårlige nyheter for Spotify: Hever prisen

24/07/2023 15:44

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Musikktjenesten Spotify øker abonnementsprisene.

Det blir dyrere å høre på musikk på den svenskbaserte strømmetjenesten Spotify. Mandag meldte selskapet i en pressemelding at prisene på tjenesten deres vil øke.

Det skjer samme år som teknologiselskapet har hatt to oppsigelsesrunder.

Ifølge Spotify selv skyldes prisøkningene «endrende markedsforhold» og tjenesten må kunne fortsette å «levere verdi» til sine «fans».

Spotify skriver at fra mandag vil kunder i blant annet USA og Norge motta en epost som forklarer hva de nye prisøkningene betyr for den enkeltes Spotify-konto.

I Norge er økningene som følger:

  • Premium Invididual: 129 kroner (opp fra 119 kroner)

  • Premium Duo: 169 kroner (opp fra 149 kroner)

  • Premium Family: 199 kroner (opp fra 189 kroner)

  • Premium Student: 69 kroner (opp fra 65 kroner)

Kunngjøringen kommer dagen før Spotifys halvårsregnskap, som legges frem tirsdag. Når prisøkninger trer i kraft avhenger av når abonnementet ble tegnet.

Hvis du er en eksisterende kunde, vil du bli varslet på e-post og gitt en to måneders frist før prisen trer i kraft. I januar meldte Spotify at rundt 600 ansatte ble permittert.

– Jeg tar fullt ansvar for tiltakene som har brakt oss hit i dag, sa administrerende direktør og gründer Daniel Ek i en melding tilbake i januar.

Ifølge Daniel Ek skyldtes permitteringene at utviklingen i omsetningen ikke hadde klart å holde tritt med de mange investeringene i virksomheten som selskapet hadde gjort.

Den siste runden med permitteringer ble annonsert i juni 2023, da nyhetsbyrået Reuters skrev at Spotify vil kutte 200 stillinger fra sin podcastavdeling.

Det var igjen i forbindelse med flere år med massive investeringer og en større omstilling.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.