Dag Otto Lauritzen i dyb sorg

26/07/2023 09:29

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Tirsdag kveld delte han nyheten.

Dag Otto Lauritzen (66) er en kjent og populær profil som de fleste har et forhold til her i Norge.

Gjennombruddet som syklist kom da han ble den første nordmannen til å vinne en etappe i Tour de France.

Etter å ha sluttet å sykle, jobbet han som sykkelekspert på TV. I 2009 vant han «Mesternes mester» og nådde i 2007 semifinalen med «Skal vi danse». 

Tirsdag kveld delte han en meget trist nyhet.

Dag Otto annonserte i et innlegg på Instagram at faren, Rolf Lauritzen, har gått bort. Han ble 90 år gammel. 

«Et langt liv er over – takk for alt pappa. 90 år. Hvil i fred- vi savner deg allerede», skriver den tidligere proffsyklisten under et bilde av faren.

I fjor sa Dag Otto til Se og Hør om sin far som en god veiviser: 

– Faren min var flink til å dra oss med ut. Litt hard – men han har gitt meg mye ballast i det å like naturen. Han fikk meg til å forstå viktigheten å bruke seg selv, være aktiv. Han har vært min store motivator – den som viste vei. Det ble ikke sydd puter under armene på oss barna. Aldri ble jeg kjørt, verken til skolen, på trening eller til byen. Jeg skulle klare meg selv, fortalte Dag Otto.

– Han hadde et utrolig pågangsmot, og vilje til å oppdage nye ting og steder. Den interessen har han beholdt langt inn i pensjonistlivet, sa 66-åringen i Se og Hørs helgemagasin 25. juli 2014.

Vi i redaksjonen kondolerer så masse.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.