Dansk hesteoppdretter risikerte fengsel for dyremishandling: Nå er det nyheter

26/11/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Nå er dommen falt.

Saken, som går tilbake til 2013, innebar inngrep fra polske myndigheter ved John Byrialsens stutteri etter dokumentasjon av avmagrede hester med alvorlige sår.

Den gang tok John Byrialsen ansvaret for situasjonen og sa: "Jeg klandrer meg selv. Det er min egen feil. Jeg burde vært her nede mer. Jeg har vært opptatt med alle mulige andre ting som... er uviktige i forhold til det som har skjedd her," i et intervju fra 2013. Dette skriver TV 2.

Nå er imidlertid stutteri eieren, John Byrialsen, frifunnet for anklager om omsorgssvikt og dyremishandling ved retten i den polske byen Poznan.

Aktor Lukasz Wawrzyniak hadde krevd en betinget fengselsstraff på to år, et forbud mot hesteoppdretteren fra å eie hester i Polen i ti år og en bot på 50.000 zloty.

Fredagens rettssak endte imidlertid med at retten ikke fant John Byrialsen skyldig i tiltalen.

Til gjengjeld ble en tidligere ansatt ved stutteriet dømt til ti måneders betinget dom og forbud mot å eie dyr i tre år.

Etter denne kontroversen ble det slått fast at hesteoppdretteren ikke lenger opererer i Polen.

Rettsavgjørelsen markerer et vendepunkt i en langvarig dyremishandlingssak som i utgangspunktet førte til inndragning av over 50 hester og alvorlige anklager mot John Byrialsen, men som nå har resultert i at han er frifunnet.