Dansker smittet med ny koronavariant

18/08/2023 19:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SSI bekrefter at to dansker så langt har blitt smittet av den nye koronavarianten.

Danmark har registrert to tilfeller av en ny undervariant av koronavarianten omicron, som WHO har klassifisert som en «variant under overvåking». Det skriver Ritzau.

Denne undervarianten, kalt BA. 2.86, er også identifisert i USA og Israel.

US Center for Disease Control (CDC) har bekreftet etterforskningen av denne nye varianten, som har blitt diskutert på plattformen X, tidligere kjent som Twitter.

Statens Serum Institut (SSI) har også bekreftet funnet av denne subvarianten i Danmark. Ifølge SSI er det ingen bevis for at denne nye varianten forårsaker alvorlig sykdom.

SSI jobber nå med å dyrke viruset for videre laboratorieanalyser i samarbeid med laboratorienettverket Durable.

De samler også inn informasjon om de to danske tilfellene og overvåker utviklingen blant danske sekvenserte prøver.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har uttalt at bare tre sekvenser av dette viruset er tilgjengelige.

Varianten ble første gang registrert av WHO 24. juli. CBS News rapporterer at denne nye varianten kun har blitt identifisert i fire tilfeller globalt. Det første amerikanske tilfellet av BA. 2.86 ble oppdaget av et laboratorium ved University of Michigan.

Mens forskere og helsemyndigheter fortsetter å overvåke denne nye subvarianten, er det viktig å holde seg informert og følge anbefalte helseretningslinjer.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.