Den lille havfruen utsatt for hærverk

02/03/2023 10:25

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den lille havfruen har (igjen) blitt utsatt for hærverk.

Mennesker over hele verden valfarter til lille Danmark for å fotografere og forevige Den Lille Havefrue, som sitter like fint på en stein på den fine adressen Langelinie på Østerbro i København.

Dessverre får hun ikke alltid sitte der alene. Hun har fått hodet hogget av, og hun har til og med blitt utlånt til Kina, og nå er det galskap igjen.

Torsdag morgen ble det oppdaget at steinen som havfruen sitter på var malt med fargene til det russiske flagget. En rød stripe nederst, en blå i midten og en hvit øverst. Dette skriver Ekstra Bladet.

– Så vidt jeg vet har Københavns Politi ikke mottatt noen meldinger om dette foreløpig, sier vaktsjef ved Københavns Politi, Martin Kajberg, som avisen har vært i kontakt med.

Det er ikke mer enn ett år siden Den lille havfruen nazistisk hærverk.

Et hakekors og en Z ble tegnet på skulpturen.

Z blir sett på som støtte for Putins militære, og president Putin kaller det deres 'spesielle militæroperasjon' i Ukraina.

Den gang var det ikke mulig å fange gjerningsmennene, og av samme grunn kunne ikke politiet fastslå om symbolene skulle sees på som et symbol på støtte i krigen.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.