Derfor brøt kong Harald sykmeldingen

04/09/2023 08:47

Emma

Nyheter
Foto: Det norske kongehuset
Foto: Det norske kongehuset
Kong Harald ble raskmeldt etter en ukes sykemelding midt på dagen søndag.

Nå kan norske Se & Hør  røpe at resten kom ganske beleilig – det var passende at den norske kongen kunne gå til barnebarnas konfirmasjon samme søndag.

Ifølge den norske kongefamilien er kong Harald i ferd med å komme seg etter sin ukelange forkjølelse og kan gjenoppta sine kongelige plikter fra søndag og utover.

Det var imidlertid ingen offisielle programposter for den norske kongefamilien denne søndagen. Det var imidlertid dagen for prinsesse Märtha Louises yngste datters private konfirmasjon.

Og på feiringen av 14 år gamle Emma Tallulah Behn var kong Harald og dronning Sonja.

Emma Tallulah Behn er datter av prinsesse Märtha Louise og den avdøde forfatteren Ari Behn – i tillegg til å være barnebarn av det norske kongeparet.

Ifølge Dagbladet ble Emma Tallulah Behn konfirmert fra Jahr kirke i Bærum søndag ettermiddag.

Mandag kveld opplyste det norske hoffet at kong Harald måtte sykemelde seg forkjølet.

– Han har blitt rådet til å ta det med ro de neste dagene, heter det i den offisielle uttalelsen.

Men det var først søndag morgen at kong Harald var kommet seg etter kulden. Dermed endte sykdommen også opp med å påvirke hans og dronning Sonjas bryllupsdag.

Mandag er kong Harald tilbake på jobb for alvor, ettersom han ifølge kongehusets offisielle kalender skal lede en rekke audienser på Slottet.

Kong Haralds helse har vært skrantende de siste årene.

Så sent som i mai måtte den norske kongen sykmelde seg og være innlagt på sykehus da han lå en uke på sykehus for å bli behandlet for en infeksjon.

Bare måneden før måtte han opereres for å fjerne et fødselsmerke på høyre kinn.

Desember ble også en tøff måned for den norske kongen, der han var innlagt på sykehus i flere dager med en infeksjon han måtte ha antibiotika for i årene.

Generelt har kong Haralds helse blitt hardt testet de siste årene, hvor han har fått satt inn en ny hjerteklaff, blitt operert for en seneskade over kneet og hatt korona.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.