Det er utbredt misnøye: Apple flytter viktig knapp i ny iPhone-oppdatering

28/08/2023 14:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange frykter at de nå skal trykke på feil knapp når de skal legge på.

Apple har implementert en justering i sin siste iOS 17 betaversjon, som har skapt oppsikt blant mange.

Til tross for iPhones langvarige rykte for brukervennlighet og intuitivt design, har Apple valgt å omplassere «Avslutt samtale-knappen» i den siste betaversjonen.

I årevis har «Avslutt samtale-knappen» hatt en sentral plassering nederst på skjermen, noe som gjør det enkelt for brukere å avslutte samtaler. Men i iOS 17 beta 5 er denne knappen flyttet til nederste høyre hjørne av skjermen.

Selv om denne endringen kan virke ubetydelig ved første øyekast, kan den ha en betydelig innvirkning på brukeropplevelsen.

Mange er bekymret for at de nå ved et uhell vil trykke på «Tastatur»- eller «Facetime»-knappene i stedet.

Apple har ennå ikke offisielt kommentert om denne designendringen vil bli beholdt i den endelige iOS 17-versjonen. Det skal imidlertid påpekes at Apple tidligere har introdusert endringer i betaversjoner som ikke er implementert i de endelige versjonene.

Foto: Skjermbilde

For eksempel ble nettleserlinjen i Safari flyttet fra toppen til bunnen i iOS 15-betaen fra 2021, men i den endelige utgivelsen ble den gjeninnsatt øverst.

I tillegg til denne kontroversielle endringen, inkluderer iOS 17 beta 5 også andre nye funksjoner og forbedringer.

Dette inkluderer personlige kontaktbilder, direkte transkripsjon av talepostmeldinger og videotalepost.

Det er også gjort endringer i hvordan automatisk taleposttranskripsjon fungerer, noe som indikerer at Apple tar tilbakemeldinger fra betatestere på alvor.

Selv om noen av disse endringene har blitt positivt mottatt, er det klart at plasseringen av "Avslutt samtaleknappen" vil være et problem blant Apple-brukere.

Det gjenstår å se om Apple vil holde seg til denne endringen i den endelige iOS 17-versjonen, eller om de vil gå tilbake til det velkjente designet som millioner av brukere er komfortable med.