Det ser ut som krigen i Ukraina: Nå vil skaperne ha det stoppet

30/11/2022 10:02

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Bohemia
Foto: Bohemia
Spill skaperne av Böhmen har igjen og igjen i år hatt problemer med spillet sitt 'Arma 3', som folk forveksler med virkeligheten.

De fleste har nok på et eller annet tidspunkt i livet prøvd et spill som etterligner virkeligheten.

Det kan være at du har opprettet drømmefamilien i 'The Sim's' eller har bygget halsbrekkende fornøyelsesparker i 'Rollercoster Tycoon'.

For menneskene bak 'Arma 3' har imidlertid deres virkelighetstro spill forårsaket mange problemer det siste året.

Spillet ser så ekte ut at folk tenker igjen og igjen at det er video og bilder fra krigen i Ukraina.

Derfor har spillutviklerne Böhmen nå måttet distansere seg fra de som bruker spillene sine til å spre «falske nyheter».

De skriver dette i et innlegg på Twitter, som du kan se nedenfor. 

I innlegget skriver de om farene ved å dele innhold fra spillene sine.

"De brukeropprettede videoene har potensial til å bli virale og deles mye av brukere på sosiale medier eller vanlige medier - selv i noen tilfeller av offisielle regjeringsinstitusjoner rundt om i verden," skriver de.

Smigrende falske nyheter 'Arma 3' er faktisk satt i 2035, men er spesielt populær blant spillere fordi du kan tilpasse og endre spillets baner.

Spillerne har derfor skapt mer enn 20.000 forskjellige nivåer som er basert på ulike virkelige kriger gjennom historien.

For Böhmen betyr det imidlertid også at folk har frie tøyler til å lage videoklipp som ligner på krigen i Ukraina.

– Selv om det er smigrende at «Arma 3» kan gjenspeile virkeligheten så realistisk, er vi åpenbart ikke glade for at den kan forveksles med virkelige kamper og brukes som krigspropaganda, sier PR-sjef Pavel Krizka i Böhmen.

For å sikre at forvirringen skjer så sjelden som mulig i fremtiden, har spillselskapet slått seg sammen med store etablerte nyhetsbyråer som AP og Reuters, da "de har større rekkevidde", som det fremgår av innlegget.

Tidligere i år skapte det overskrifter verden over da flere medier bar klipp fra «Arma 3» i stedet for krigen i Ukraina.

Klippet kan ses nedenfor.