Dette advarselstegnet bør alle katteeiere kjenne til

05/09/2023 08:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du en katt? Da bør du kanskje lese med her.

De fleste katteeiere kjenner katten sin godt og kan lett lese skiltene deres – men det er fortsatt ett tegn som kan tolkes på flere måter og dermed kanskje ikke oppdages.

Derfor bør alle katteeiere være klar over hva dette betyr. Når en katt nettopp har gumlet i seg et godt måltid, slikker den vanligvis seg om munnen. Her har du en katt som er mett og komfortabel. Men hvis katten slikker seg om munnen andre ganger, kan det faktisk bety noe helt annet.

Atferdsekspert Nicky Trevorrow fra Cats Protection forteller mer om kattens oppførsel i en video som du kan se nederst i artikkelen.

Her gjennomgår hun flere ulike former for katteadferd, som det er greit å vite om man er katteeier. Et tegn hun blant annet snakker om er når katten slikker seg om munnen.

– Katter som slikker seg om munnen kan skje av en rekke forskjellige årsaker, for eksempel hvis de nettopp har fått noe å spise – da vil du merke at de slikker seg grundig om munnen, sier hun.

«Men det kan også være et tegn på uvelhet, der det er et tegn på stress. Når katter er stresset, er det veldig viktig å gi dem et sted å gjemme seg og mulighet til å reise seg høyt», forklarer hun.

Du kan se mer i videoen nederst i artikkelen.

Hvis du er eier av en katt, er det også viktig å vite når katten er komfortabel. For eksempel er det 5 gode tegn på at katten din elsker deg.

En av dem er når katten din ruller på ryggen og avslører magen. Det er det ultimate tegnet på tillit, fordi magen er kattens mest sårbare sted.

Kattens mage inneholder mange viktige organer, så hvis katten ikke føler seg trygg, beskytter den akkurat det området.

Så når katten din velter på ryggen og lar deg kose på magen, er det fordi den elsker deg og har full tillit til deg.

Du kan lese mer om de fem tegnene på at katten din elsker deg her: